Neden Protez Saç Yaptırmalıyım

Saçlarım dökülüyor ne yapmalıyım?

Saç dökülmesi mevsim geçişlerinde en sık rastlanan sağlık problemlerinin başında geliyor. Uzmanlar, birçok hormonal, metobolik ve besinsel etkilerin saç dökülmesine neden olabileceğini, bu unsurları ortadan kaldırmadan yüzde 100 tedavinin mümkün olamayacağının altını çiziyor… En önemli çözümse sağlıklı beslenmek ve stresten uzak durmak.

Saçın dökülmesini durduracak bir ürün yok mu?

Saç dökülmesini biranda önleyecek kesin bir ürün olmamasıyla beraber sağlıklı beslenme, stresten uzak durma, bol sebze meyve tüketimi, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durma, B12 ve D vitamini alma ve çok fazla A vitamini almamakla uzun vadede saç dökülmesini azaltmak ve önlemek mümkündür.

Protez saç sistemi nedir?

Elbette gür ve sağlıklı saçlara sahip olmak güzel bir şey. Ama bir gün gelir, istemeden o güzelim saçlarınıza veda etmek zorunda kalırsanız paniklemeyin. Çünkü günümüz yöntemleriyle tekrar eskisi gibi güzel saçlara kavuşmak mümkün.
Protez saçlar protez saç üniteleri ameliyatsız uygulanır.
Ameliyat olmak istemeyenler ve çok fazla kel bölge olduğundan dolayı ameliyat olamayanlar protez saçı tercih edebilir. Protez uygulamasına başlamadan önce, uygulamanın yapılacağı bölge inceleniyor ve saçların dökülme riskinin devam ettiği yerler de gözden geçiriliyor ve kişinin alın yapısı yaşı göz önünde bulundurularak ardından dökülen ve dökülme riski olan bölgelerin kalıbı alınır ve kişinin saçtan örnekler alınıyor örnekteki saç kalitesinde ve dalgasında yoğunluğunda bir form dolduruluyor. Bunlar, yurtdışına protezin hazırlanacağı merkeze gönderiliyor. Burada suni, hava ve suyu geçiren, gözenekleri olan ikinci bir deri hazırlanıyor. Saç bankalarından temin edilen numune saçlar, hazırlanan bu deriye saçların çıkış yönüne göre tek tek enjekte veya düğüm sistemiyle ekiliyor üretim süresi 6 ile 8 hafta sürüyor.
Sorunlu bölgeyi tamamen kamufle edecek özelliklere sahip olan bu protez, özel odalarda ve ortalama 2 saat süren işlemle uygulanıyor. Protezin deriye yerleştirilmesi özel medikal yapışkanla gerçekleşiyor. Ardından kişinin istediği modele göre saç kesimi yapılıyor ve saçlar şekillendiriliyor. Protezin altındaki saçlar, hava ve suyu geçirdiği için canlılığını kaybetmiyor. Bir tek seansla istenilen gürlükte saçlara sahip olunabiliyor.
Saç protezi yaptırdıktan sonra kişi herhangi bir hareket kısıtlamasıyla karşılaşmıyor. Yani banyo yapabiliyor, saçını tarayabiliyor ya da spor ve havuza denize girebiliyor. Protez saçları diğer saçlardan ayırt etmek mümkün olmuyor.

Saç ekimi nedir?

Saç nakli ameliyat gerektiriyor.
Saç dökülmesinden kaynaklanan hafif kelliklerde, cerrahi yöntemlerle saç nakli yapılabiliyor. Uzman kişi, ameliyatı yaptırmak isteyen kişiye önceden geçirilen hastalıklar, yaşam koşulları, aile hikâyesi gibi kişisel bilgilerden oluşan çeşitli sorular soruyor. Ardından saç derisi muayene edilerek, ameliyatın yapılıp yapılmayacağına karar veriliyor.
Ameliyat sınırlı uyuşturma (lokal anestezi) altında uygulanıyor. Ameliyat esnasında ense bölgesinden bir şerit halinde, üzerinde çok sayıda saç kökü bulunan ince bir kesit alınıyor ve saçın olmadığı bölgelere mikro cerrahi uygulamayla dağıtılarak ekiliyor. İşlem kolay uygulanıyor ve acı vermiyor. Şeridin alındığı yer sonra cerrahi yöntemle kapatılıyor. Fakat ekilebilen saç miktarı kısıtlı olduğundan, eğer kellik fazlaysa, birden fazla seans ameliyat gerekebiliyor. Burada amaç, saçlara herhangi bir sunilik olmadan, gür bir görüntü kazandırmak.
Ameliyattan sonra ilk bir ay içinde, ekilen saçlar dökülüyor. Ancak ortalama 3 ay gibi bir süre sonra saç köklerinden yeni ve kalıcı saçlar çıkmaya başlıyor. Bunlar da, normal saçlar gibi ayda ortalama 1 cm uzuyor. Bu saçlar da ömür boyu kalıyor. Ekilen saçların bakımı veya kesimi, normal saçlardan farklı olmuyor.
Ancak ameliyat yoluyla uygulanan saç nakli, şeker hastalığı, diyaliz gerektiren böbrek rahatsızlığı, karaciğer ya da ağır kalp hastalığı olan kişilere uygulanmıyor. Bunların dışında herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Günümüzde saç nakli yapan birçok klinik hastane var.
Saç ekimi yapan doktor ve klinik yöneticileri saç ekimi yaparken seyrek bölgeleri yoğunlaştırırken açılan kanalar canlı olan saç soğancıklarına zarar verdiğini ve zarar gören müşterinin saçının döküleceğini söylemezler.

Saç protezi her kişiye uygulanır mı?

Protez saç her yaşta herkese uygulanabiliyor.
Saç protezini yaptıracağınız yerin sağlık koşullarına uygun ve gerçek insan saçı kullanıp kullanmadığına ve kullanılan kimyasal yapıştırıcıların kaliteli olup olmamasına dikkat etmelisiniz.

Protez saç yaptırmak için neler dikkat etmeliyim?

Saç protezini yaptıracağınız yerin sağlık koşullarına uygun olması sektörde eski olmasıyla birlikte ürün kalitesi hakkında sizlere detaylı bilgi vermesi firmanın vizyonu misyonu ve sizlere bilgi verirken duymadığınız terimleri kullanmamalı size sunulan ürünü detaylarını ve ne satın aldığınızı size detaylı anlatmalı ve dikkat etmelisiniz malum her firma sektörde iyi olduğunu iddia eder.

Saç protezi kimlere uygulanmaz?

Saç protezi saçı olmayan herkese uygulanabilir.

Protez saç kullanıcısıyım nelere dikkat etmeliyim?

Saç bakımı ihmal edilmemeli. Protezin genel olarak haftalık iki haftalık aylık bakımları yaptırmalısınız protezin yerleştirildiği bölgedeki saçlar düzenli olarak kesilmezse, bir potluk görüntüsü oluşabiliyor. Bu nedenle mutlaka kuaför bakımı yapılması gerekiyor. Bu bakım protezin uygulandığı merkezde yapılmalı. Çünkü protezin çıkarılıp tekrar yerleştirilmesi gerekiyor. Ardından saçlara bakım uygulanıyor bu uygulamalar her firma protez saça bakım adı altında ücret alır merkezlerde dikkat etmeniz gereken noktalar saçınız sizden çıkarıldıktan sonra ne tür işlemlerden geçiriliyor protez saçlar cansız olduğu için beslenemez bunun için özel ürünler kullanılarak buhar ve fırınlanması gerekiyor. Normal saça yapılan tüm bakım ve uygulamalar protez saça da yapılabiliyor ancak bu ürünlerin özelikle cansız saçlara yönelik olmasına dikkat etmelisiniz.

Saç protezi kullanırken hangi kozmetikleri kullanmalıyım?

Kullanacağınız ürünlerin sizin cildinize uygun olması gerekiyor her ürün her cilde uygun değildir bu örünler medikal yapıştırıcılar ve kozmetikler protez saça uygun üretilmiş olmalı.

Protez saç bakımını kendim yapabilir miyim?

Bakım malzemelerini protez saç firmalarından alır bakımı evde yapabilirsiniz ancak evdeki bakımda sadece cildinize temas eden medikal yapıştırıcıları yenileyerek uygulaya biliyorsunuz saçlarınızın bakımını üç ayda bir profesyonel bakım yapılmalı fırınlama ve buhar yapılmalı saç kırıklarınızı almak için.

Protez saç saçsızlık için tek sonuç veren sistem mi?

Büyük ölçüde evet diyebiliriz. Çünkü saçsızlık hücre ölümüdür. Dökülmesi geciktirilebilinir belki, fakat önlenemez.
Neden dünyada milyonlarca kişi ünlü, ünsüz, iş adamı, memur, işçi, öğrenci, ev hanımı, protez saç kullanıyor?
Neden? Bu sorunun cevabını siz verin.

Bir adet saç protezi ne kadar süre dayanır?

Bu tamamen kişinin şahsi bakımı ile alakalıdır. Şahsi bakımına özen gösteren kişinin kullanımıyla, özen göstermeyen kişinin kullanımı arasında çok büyük fark bulunmaktadır. Ortalama ömrü 2 yıldır. Kişisel bakımda çok önemli ama saçlar, protezin altyapısına düğümleme metoduyla ekilmektedir. Bu düğümler kullanım esnasında doğal olarak çözülüp yerinden çıkar, ve bu nedenden dolayı saçlarda eksilmeler olur ve protez saç altyapısı sürekli cildinize temas ettiğinden terlemeden dolayı zaman içinde yıpranır iki adet protez saç siparişi vermenizi tavsiye ederiz bir saçınızı kullanırken diğer saçınız dinlenmede kalır bu şekilde değişimli kullanarak saçlarınızın ömrünü uzata bilirsiniz.

Protez saçın tamiri mümkün mü?

Tabi ki mümkündür. Eğer çok hasarlı değil ise Royal Hair’de tamir edilir, çok hasarlı ise fabrikaya gönderilir.

Protez saçın artıları neler?

Yan etkisi yok derecededir.
Görünümü 5-10 yaş gençleştirir.
İnsanın kendi saç kalitesi bile bu kadar kaliteli değil.
İnsanın kendi saçı bu kadar dolgun ve şekilli değil.
Yazın güneşten korur.
Kışın soğuktan korur.
Sinüzit hastalarına oldukça iyi gelir.
Saçsız bir insan ancak bu kadar çabuk acısız sızısız saçlarına kavuşabilir.
İstersen herhangi bir sebepten dolayı bir süre sonra hiç bir şey olmamış gibi saçını çıkarabilirsin.
Var olan saçınıza zarar vermez.
Özgüven eksikliğiniz ortadan kalkar.

Protez saçın eksileri neler?

Orijinal saç gibi uzamaz.
Bakım gerektirir. (Her şeyin bakıma ihtiyacı olduğunu unutmayalım.)
Belirli bir ömründen sonra yenisini yaptırmanız gerekir.
Sadece güreş, boks, kickbox sporu yapan kişiler için uygun değildir. (Aşırı terlemeden dolayı.)

Protez saç bakımı nedir?

Dünyada her şeyin bakıma ihtiyacı vardır. Kullanıma geçildiği andan itibaren protez saç günlük bakımların haricinde genel bir bakıma ihtiyacı vardır.

Protez saç bakım ücreti nedir?

Bakımda kullanılan saç yerleştirme metoduna göre değişmektedir.
30-90 TL arasında sektörde fiyat değişikliği bulunmaktadır. Fakat bu iki fiyatta uygun değil. Çünkü 30 TL’ye yapılan bakım sadece alt yapıdaki medikal yapıştırıcılar değişiyor saçlara fırınlama gibi ekstra bakımlar yapılmıyor profesyonel bakımı da birkaç firma dışında kimse yapmıyor. 90 TL bakım ücreti alan firmalar genelde lüks semtlerdeki firmalar.

Protez saçın rengi değişir mi ve nasıl boyanmalı?

Eğer % 100 insan saçı ise değişir. Ve istediğiniz renge saçınızı boyatabilirsiniz.

Kaç çeşit protez saç vardır?

40 civarında protez saç modeli vardır. Firmalar veya müşteriler tarafından ortalama 7 modeli genel olarak kullanılır. Malzeme olarak hepsi birbirine benzer fakat yapılış dizaynları farklıdır. Seçimi ise kişinin kullanım şekline göre değişir. En doğru protez saç modelini Saç Uzmanı (Hair Designer) karar verebilir.

Kaşıntı veya yan etkisi var mı?

Eğer kullanıcı haftada gün aşırı düş alıyorsa kaşıntı olmaz duştan sonra saç diplerinizi kurulamanız gerekiyor saç diplerinde nem kalırsa bu da kaşıntı yapar. Yan etkisi ise yeni kullanıma başlayanlarda kısa süreli olarak baş ağrısı yapabilir. Hafif tahriş olabilir fakat geçicidir.

Protez saçta kullanılan saçın cinsi nedir?

Genelde % 100 insan saçı kullanılmaktadır. Fakat kalite değişmektedir. Arzuya göre sentetik saçta yapılabilir.

Protez saç uygulamaları

ROYAL HAIR ISTANBUL
Abide-i Hürriyet Caddesi, Mine Apartmanı,
No: 152, Kat: 6, Daire: 14, 34384 Şişli – İstanbul
Telefon: +90 212 225 64 35 Faks: +90 212 225 64 36
Web: www.royalhair.net E.Mail: info@royalhair.net

Bir cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.